hgs  eokul   lgs   kyk  
  20.04.2024  

SGK Borçlanma Talep Dilekçesi Örneği (5510 SK 41. maddeye göre)

Borçlanma Talep Dilekçesi
(5510 SK 41. maddeye göre)


Bu belge, 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri kapsamında sigortalı sayılanlar ile 2008 yılı Ekim ayı başından sonra ilk defa (c) bendi kapsamında sigortalı olarak çalışmaya başlayanların, Kanunun 41 inci maddesine göre yapılacak hizmet borçlanmaları için kullanılacaktır.

Borçlanma miktarı, borçlanma talep sahibinin seçeceği günlük prime esas kazancın % 32’sinin borçlanılacak prim ödeme gün sayısı ile çarpımı kadar olacağından, belgenin (4) numaralı bölümünde, borçlanma miktarına esas günlük kazancın tespitinde dikkate alınması istenilen seçeneklerden birinin önündeki kutunun (X) ile işaretlenmesi gerekmektedir. “Diğer” seçeneğinin işaretlenmesi halinde ayrıca başvuru tarihindeki prime esas günlük kazancın alt ve üst sınırları arasında olmak üzere borçlanmak istenilen miktar yazılacaktır.

Borçlanma Talep Dilekçesi (5510 SK 41. maddeye göre) İndirmek için Tıkla!

'Borçlanma Talep Dilekçesi (5510 SK 41. maddeye göre)'ne yukarıda verdiğimiz bağlantıdan ulaşamazsanız sosyal güvenlik kurumu form ve dilekçeler için aşağıdaki linke tıklayınız:

SGK form ve dilekçeler için tıkla!



AÇIKLAMALAR

1- Bu belge, 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri kapsamında sigortalı sayılanlar ile 2008 yılı Ekim ayı başından sonra ilk defa (c) bendi kapsamında sigortalı olarak çalışmaya başlayanların, Kanunun 41 inci maddesine göre yapılacak hizmet borçlanmaları için kullanılacaktır.

2- Borçlanma miktarı, borçlanma talep sahibinin seçeceği günlük prime esas kazancın % 32’sinin borçlanılacak prim ödeme gün sayısı ile çarpımı kadar olacağından, belgenin (4) numaralı bölümünde, borçlanma miktarına esas günlük kazancın tespitinde dikkate alınması istenilen seçeneklerden birinin önündeki kutunun (X) ile işaretlenmesi gerekmektedir. “Diğer” seçeneğinin işaretlenmesi halinde ayrıca başvuru tarihindeki prime esas günlük kazancın alt ve üst sınırları arasında olmak üzere borçlanmak istenilen miktar yazılacaktır.

3- (5) numaralı bölüme 5510 sayılı Kanunun 41 inci maddesine göre borçlanılmak istenilen hizmetin/sürenin niteliğine ait kutunun (X) ile işaretlenmesi gerekmektedir.

4- (6) numaralı bölüme borçlanılmak istenilen sürenin tamamı veya iki tarih arası ya da gün, ay, yıl olarak ne kadar süre borçlanılmak isteniyorsa uygun kutunun (X) ile işaretlenerek doldurulması gerekmektedir.

5- (7) numaralı bölüme Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a), (b) ve (c) bentlerine tabi sigortalılar ile bunların hak sahipleri, (c) bendi kapsamında çalışanlar için ise ayrıca son kez bu kapsamda görev yapmış oldukları/görev yaptıkları Kurumun açık adı yazılacaktır.

6- 41 inci maddede sayılan sürelerini borçlanmak isteyenlerden;

a) İlk defa 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentlerine tabi çalışmaya başlayan sigortalılar ve hak sahipleri ile 2925 sayılı Kanun ile mülga 506, 1479 ve 2926 sayılı Kanunlara tabi olan sigortalılar ve hak sahipleri “Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüklerine/Sosyal Güvenlik Merkezlerine”,

b) 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamındaki sigortalılar veya hak sahipleri iş ve işlemleri sosyal güvenlik il müdürlüklerine/sosyal güvenlik merkezlerine devir tarihine kadar Sosyal Güvenlik Kurumu Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü Sigortalı Hizmet Daire Başkanlığı Ehlibeyt Mah. Cevizlidere Cad. No: 20 Balgat / ANKARA adresine

başvuruda bulunacaklardır. Bu nedenle, belgenin (7) numaralı bölümünün altında yer alan “T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU” başlığı altındaki bölüme başvuru yapılacak birimin adı ve adresi yazılacaktır.

7- Borçlanma Talep Dilekçesi ve eki belgelerin eksiksiz ve usulüne göre düzenlenmiş şekilde verilmesi gerekmektedir.