hgs  eokul   lgs   kyk  
  29.03.2024  

SGK Tarım İşlerinde Hizmet Akdiyle Süreksiz Çalışanlara Ait Giriş Bildirgesi Örneği

Tarım İşlerinde Hizmet Akdiyle Süreksiz Çalışanlara Ait Giriş Bildirgesi

Tarım İşlerinde Hizmet Akdiyle Süreksiz Çalışanlara Ait Giriş Bildirgesi 5510 sayılı Kanunun ek 5 inci maddesine göre kamu idarelerinde tarım işlerinde hizmet akdiyle süreksiz çalışanlar hariç olmak üzere tarım işlerinde hizmet akdiyle süreksiz çalışan sigortalıların Kuruma bildirilmesi amacıyla kullanılır.

Tarım İşlerinde Hizmet Akdiyle Süreksiz Çalışanlara Ait Giriş Bildirgesi İndirmek için Tıkla!

'Tarım İşlerinde Hizmet Akdiyle Süreksiz Çalışanlara Ait Giriş Bildirgesi'ne yukarıda verdiğimiz bağlantıdan ulaşamazsanız sosyal güvenlik kurumu form ve dilekçeler için aşağıdaki linke tıklayınız:

SGK form ve dilekçeler için tıkla!



AÇIKLAMALAR

Tarım İşlerinde Hizmet Akdiyle Süreksiz Çalışanlara Ait Giriş Bildirgesi 5510 sayılı Kanunun ek 5 inci maddesine göre kamu idarelerinde tarım işlerinde hizmet akdiyle süreksiz çalışanlar hariç olmak üzere tarım işlerinde hizmet akdiyle süreksiz çalışan sigortalıların Kuruma bildirilmesi amacıyla kullanılır.

1. Ek 5 inci madde kapsamındaki sigortalılık Kuruma müracaat tarihi ile başlar. Tarım İşlerinde Hizmet Akdiyle Süreksiz Olarak Çalışanlara Ait Giriş Bildirgesinin adi posta veya kargoyla gönderilmesinde Kurum kayıtlarına intikal ettiği tarih; taahhütlü, iadeli taahhütlü veya acele posta ile gönderilmesi halinde ise postaya veriliş tarihi Kuruma intikal tarihi olarak kabul edilir.

2. 5510 sayılı Kanunun ek 5 inci maddesinden 4 üncü maddeye, isteğe bağlı sigortaya, 506 sayılı Kanunun geçici 20 nci maddesine tabi olmayan sigortalılar ile kendi sigortalılıklarından dolayı bu kanunlara göre gelir veya aylık almayan ve 18 yaşını doldurmuş olanlar yaralanabilir. Ek 5 inci madde kapsamındaki sigortalılar 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı sayılırlar.

3. Ek 5 inci madde kapsamındaki sigortalılık 4 üncü maddeye istinaden sigortalı olarak çalışmaya başlayanların çalışmaya başladıkları tarihten, sigortalılıklarını sona erdirme talebinde bulunanların talep tarihinden, prim borcu bulunanlardan talepte bulunanların primi ödenmiş son günden, gelir ya da aylık talebinde bulunanların aylığa hak kazanmış olmak şartıyla talep tarihinden ve ölen sigortalının ölüm tarihinden itibaren sona erer. 4 üncü madde kapsamındaki çalışması sona erenlerden yeni bir Tarım İşlerinde Hizmet Akdiyle Süreksiz Olarak Çalışanlara Ait Giriş Bildirgesi alınmaksızın sigortalılıkları bu çalışmalarının sona erdiği tarihi takip eden günden itibaren ek 5 inci madde kapsamında kendiliğinden başlar.

4. "SOSYAL GÜVENLİK SİCİL NUMARASI" Türk vatandaşları için T.C kimlik numarası, yabancı uyruklular için ise Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce verilen numaradır.

5. "A- SİGORTALININ KİMLİK/ADRES BİLGİLERİ" bölümü (1-12) sigortalı tarafından beyan edilen nüfus cüzdanı ve ikamet adresi bilgileri esas alınarak düzenlenir.

6. "B- SİGORTALININ SOSYAL GÜVENLİK BİLGİLERİ" bölümüne SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ve 506 sayılı Kanunun geçici 20 nci maddesine tabi sandıklarda çalışanlar için sicil/emekli numarası yazılır.

7. "C- KÖY/MAHALLE MUHTARLIĞI VE TARIM İL/İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ ONAYLARI" bölümünün (14) numaralı alanı sigortalının çalıştığı ya da ikamet ettiği yerin bağlı olduğu muhtarlık tarafından onaylanır. (15) numaralı bölüm ise çalıştığı ya da ikamet ettiği yerin tarım il/ilçe müdürlüğünden çitçi kayıt sisteminde olup olmadığına ilişkin tespit belirtildikten sonra onaylanır.

8. "D- BEYAN VE TAAHHÜTLER" bölümünde sigortalının beyan ve taahhütleri yer alır.