logo logo

Online rehber ve haber sitesi!

Mernis.Net

Online Rehberlik

Sistemimize üye olarak sitemizi daha aktif olarak kullanabilirsiniz.

Üyelik için tıkla

Mernis.Net

Online Rehber ve Haberler

İş göremezlik raporu nasıl alınır?

İş göremezlik ödeneği, SGK Rapor parası olarak da adlandırılmaktadır hatta bunun dışında geçici iş görmemezlik parası ve istirahat parası olarak ta adlandırılmaktadır.İş göremezlik eşittir SGK Rapor Parası her ikide de aynı olduğu için gereklilikler de aynıdır. Sosyal güvenlik kurumu çatısında bulunan SSK, BAĞKUR ve Emekli Sandığı kapsamına giren tüm bağlı çalışanlar; 1.sigortalı; ; iş yerinde meydana gelen kaza durumları sonucunda uzun süre iş göremezlik raporu alması ile İş Görmemezlik Ödeneği almaya hak kazanırlar.

Sigortalılar olarak; çalıştıkları zaman zarfı içerisinde bir dönem hastalık yaşayanlar kısacası geçici bir hastalık ( ağır grip gibi) yaşayanlar İş görmemezlik Ödeneği Alma hakkından yararlanabilmektedirler.
3 Sigortalılar ise bayanları ilgilendiren bir durumdur. Hamilelik nedeniyle doğumdan önce ve sonra kanunun emrettiği gün sayısınca çalışamaz olduğu günlere karşılık İş Göremezlik Ödeneği Alma hakkına sahiptir. Hak etmiş olduğunuz İş Göremezlik Parasını aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz:

Rapor Parası Sorgulamak için tıkla

RAPOR PARASI NE ZAMAN YATAR

3 gün ve üzerinde alınan tüm raporlarda SGK çalışanlara işe gidemedikleri gün adedince brüt ödeme yapmaktadır. Kişiler rapor paralarını genellikle ayağa kalkım, işlerinin başlarına döndüklerinde alabilmektedir. Bu çoğu kez bu şekilde olmaktadır. Raporun sahibi kişi rapor parası için işlemlerin başlatılması açısından almış olduğu Raporu direk çalışmış olduğu kuruma iletmelidir. İş yerine ne kadar çabuk ulaşırsa sisteme rapor bilgisi o denli çabuk girilir. İş yerine ulaşan raporu işveren SGK’YA bildirmekle sorumludur. Bu bildirimin ardından SGK prosedürün işlevlerini bir bir yerine getirerek çalışanların ödemelerini en geç 15 gün içerisinde yapmaktadır.

Konular